Hur kreditvärdig är du?
- Kontrollera enkelt själv i 3 steg! -

→ Ja tack, Jag vill ha kontroll över mitt liv. Klicka här


Allt du behöver veta om taxerad inkomst

När man pratar om taxerad inkomst vet de flesta, oftast, att detta är det värsta från att ta emot lön i slutet av månaden eller att få vinsten i personliga affärer. I sort, är inkomstberäkningskattepliktig tänkt att skatte medborgare i företag under ett beskattningsår, dock. Plus - det är inte en dålig sak alls ! Ja, kan du gå miste om en viss summa pengar, men mestadels är det som används för goda ändamål . Se allt du behöver veta om beskattningsbar inkomst nu .

Skattepliktig inkomst

  1. 1 ) Skattepliktig inkomst är indelad i två grupper . Den första gruppen är den kommunala inkomstskatten . Och den andra gruppen är den statliga inkomstskatten . Båda är lika , men de skiljer sig också beroende på den bas på vilken en inkomstskatt skatt och enligt reserven betalningarna går till .
  2. 2 ) Beskattningsbar inkomst från kapital - den skatt du ska betala på inkomsten av ditt kapital är 30 % . Vanligtvis är huvudstad på grund av den personliga verksamheten i din eller vinsten i din liberala professionell om du arbetar på civila kontrakt . Det finns möjlighet för att minska den beskattningsbara inkomsten från huvudstaden . Men den minskar förfarande tillämpats för de av er som har registrerat underskott under det senaste skatteåret. Minskningen är 30 % av det registrerade upp underskottet till 100 000 kronor . Minskningen blir ännu större om du har registrerat större underskott .
  3. 3 ) kommunal avgift för fastigheter beskattningsbar inkomst - du kommer att betala en sådan skatt om du bor i ( eller bara egen ) en fristående eller parhus inom Sveriges territorium . Betalningen beräknas som 0,75 procent av taxeringsvärdet för fastigheten . Denna skatt betalas vanligtvis i början av kalenderåret och den beskattningsbara inkomsten beror på ägarregistreringen .
  4. 4 ) Beskattningsbar inkomst för utomlands bosatta - de icke bosatta i Sverige är också uppdelat i två grupper . Den första gruppen består av vanliga människor , som flyttat till Sverige på grund av personliga eller yrkesmässiga skäl . Men den andra gruppen ägnas åt människor , som bygger , men inte bostäder , i Sverige på grund av sin konstnärliga eller idrottskarriär. I båda fallen de beskattningsbara inkomsterna debiteras med mindre skatter . Till exempel , som inte är bosatta betalar 25 procent av löneinkomsten. Den sport ( konstnärliga ) inte är bosatta betalar 15 procent .

Beskattningsbara inkomsten

Som ett slut på diskussionen om den beskattningsbara inkomsten väsen och siffrorna i synnerhet skatter du måste betala i slutet av kalenderåret , kommer vi att lägga till något viktigt . Att vara sent skattepliktiga inkomststöd eller inte betala dem alls leda till påföljder . Enligt lagarna i något land i världen straffet är annorlunda och det är oftast rasade från avgifter till fängelse . Naturligtvis är det första ett administrativt förfarande . Om saker går ännu värre , vänder det vanliga förfarandet i en domstol rättegång . Allvarlig skatteflykt tar brottslingen i domstolen genast genom att hoppa över de vanliga varningar eller enkelt administrativt förfarande . Brottet kopplat med beskattningsbar inkomst betalning är extremt hård i EU och Sverige följer samma policy i straffstrategin. När det gäller avgiften i händelse av en försening , oftast den beräknas som ökningen av procent av skatten . Till exempel , de flesta av inkomstskatter är upp till 40 % .

Skattad = Taxerad inkomst: Allt du behöver veta om taxerad inkomst.Relaterade länkar
Sitemap swecredit.se

Swecredit.se är en tjänst online som tillhandahåller kreditupplysningar, även kallat personupplysning, för privatpersoner och enskilda firmor.