Hur kreditvärdig är du?
- Kontrollera enkelt själv i 3 steg! -

→ Ja tack, Jag vill ha kontroll över mitt liv. Klicka här


Du vill låna pengar men du har ingen fast inkomst, låg inkomst eller något annat. Som student har du inte många alternativ förutom CSN lån om du vill ta lån som student.

Hur studenter tar lån

Utbildning är en del av livet som vi inte kan missa om vi vill vara framgångsrika. Att hitta ett hyggligt jobb är beroende av att ha en kvalitativ utbildning och goda förberedelser.

Att få rätt utbildning idag beror på flera faktorer, och vi måste tänka innan vi agerar, inte bara rusa in i högskolan utan att vara säker på att vi faktiskt ska satsa på utbildningen. Det är ingen poäng med att skuldsätta sig, ta lån, om du är osäker. Det är ett mindre bra råd att ta lån för att studera.

Mestadels, en anständig utbildning beror på den ekonomiska sidan. Det tar en viss summa pengar för att få den önskade högskoleexamen och det är en långvarig period måste du vara säker på att inte kommer att uttömma dig så mycket.

Vilka elever brukar göra för att ge ordentlig utbildning i dag är att ta lån. Även om, kan förfarandet för ansökan vara ganska svårt och risken för att betala tillbaka det senare är också stor, studenter, fast, hålla gör det - de tar lån och de får vad de vill ha. De får önskad universitetsexamen.

Så tar studenter i Sverige lån:

Behöver du studiestöd om du inte kan ta lån

  1. svenska nationella studiestödsnämnden Den svenska nationella studiestödsnämnden är ett svenskt statlig myndighet som arbetar för att stödja människor som vill få en utbildning. Vanligtvis är stödet finansiella.

  2. Detta stöd är uppdelat i två huvudgrupper: Den första gruppen är studiebidrag. De ges till de studenter som fortfarande bor med sina föräldrar och som inte behöver så mycket pengar för sin utbildning. Men många studenter ansöka om att få lån. Lån införliva mer stöd . Denna support speglar båda - sina avgifter för utbildning och deras liv under universitetslivet . Visst , vi människor som ansöker om att ta lån för utbildning inte bor med sina föräldrar längre och behöver mer pengar för att hantera deras förberedelser för den valda yrke och handel .

Viktiga fakta för studenter, som tar lån

Först av allt, det är en komplex procedur för applicering. Framtida studenter måste vara lämpliga för de bidrag och ekonomiskt stöd i fall de vill ta lån . Åldern är upp till 54 år gamla . Perioden för att ges de lån pro månad eller pro året är 12 terminer . Vanligtvis , i svenska universitet denna period är lika med 240 veckor . När eleverna är på sommarlov de inte är finansiellt stöd , om de tar lån för sin utbildning . Det finns inget undantag , naturligtvis. Om eleverna har någon sommar examen eller kurs , kan de också ta lån under den tiden . Studenter tar lån i Sverige väldigt ofta . Nästan hälften av dem är faktiskt ekonomiskt stöd från regeringen under sin utbildning . Hur fungerar det? Merparten av pengarna för detta stöd kommer till den inkomstskatt som vilken medborgare eller utländska betalar till regeringen . Det är det system som stödjer den svenska nationella studiestödsnämnden och det är hur eleverna faktiskt ta lån . Den bästa delen av detta system är att tiden för att betala börjar när eleven hittar ett jobb efter examen . Vanligtvis är detta inte ett problem för den studerande. Universiteten i Sverige ger traineeprogram för studenterna efter examen . Efter dessa traineeprogram , men eleverna är vanligt hyras på en viss position . Därefter betalar av studielån börjar och det varar från 3 till 6 år . Vi måste lägga till att en del av eleverna tar lån för att studera utomlands , vilket också är en möjlighet att ta fördel av regeringens ekonomiska stöd för att få en ordentlig utbildning .