Hur kreditvärdig är du?
- Kontrollera enkelt själv i 3 steg! -

→ Ja tack, Jag vill ha kontroll över mitt liv. Klicka här för att göra en
kreditupplysning på dig själv


Vad är en kreditupplysning ?

Vad är en kreditupplysning : Det är kreditinformation som visar dina skulder, den visar också hur exakt du har betalt dina räkningar och samlar ytterligare information som kan påverka antingen din förmåga att få ett lån eller en framtida frihet från ytterligare skulder. Du skall inte bry dig alltför mycket om en kreditupplsning - det är trots allt kontrollsamhället som har infört funktionen men du behöver inte delta i leken.

Hur en kreditupplysning samlas in och vem som gör det? - Den kreditinformation som brukar samlas genom att göra rapporter om person eller ett företag. Informationen väljs från flera dataresurser. Merparten av kredit information kommer från brott relaterade uppgifter. Men det finns vissa företag som faktiskt arbetar i detta område och deras arbete är etablerad med tillstånd och licens för att samla in och avsändande av kreditinformation till banker , långivare och andra liknande finansiella institut - inklusive företag som rekryterar nya medlemmar och aktieägare .

Vilka är källorna till en kreditupplysning - De kan vara olika, men de är alla etablerade med en eller annan regering bakom. Styrorganet som kontrollerar ditt liv.

En ordinär kreditupplysning


 1. 1 . Kreditupplysning - de visar historien om en person , som har fått lån, kredit, har skulder och rättegångar för obetalda räkningar eller större utbetalningar. Kreditupplysning rapporter visar kreditinformation, vilket behövs när du skal be om ett nytt lån har lämnats . Denna kreditinformation
 2. fastställs villkor och de faktorer för kreditansökan .
 3. 2 . Kreditbyråer - dessa är självständiga företag, som också tillhandahåller kreditinformation, men i en huvud visst område . Kreditbyråer visar långivarna din verksamhet historia med andra företag , med egna vinster och affärsstrategi , och naturligtvis - med regeringen.
 4. 3 . Det offentliga registret - oftast dessa register får kreditinformation om dina relationer med regeringen . Konkurser , Tax Liens och medborgerliga domar är de viktigaste händelserna , som ger den nödvändiga kreditupplysningar om en medborgare eller ett helt företag.

Allmän informationen i din kreditupplysning

 1. 1 Personuppgifter - all information från ditt ID är , naturligtvis, en del av din kreditinformation. Det ger de karakteristiska data såsom namn, adress, nationalitet, status - personlig och yrke, säkerhet och telefonnummer, datum och tillstånd av födelse, anställningar och etc.
 2. 2 Kredit historia - ditt ex krediter , din nuvarande kredit skulder och somriga av kreditupplysningar, som användes för dessa krediter.
 3. 3 Offentliga register - de visar din eventuella offentliga värdighet. Informationen innehåller fakta om konkurs, skattebetalningar och domar .
 4. 4 Rapport frågar - de visar informationen för förhandsgodkännande i tidigare kredit skulder och de ger information om alla kreditgivare, som har tagit emot din kopia av din kredit rapport .
 5. 5 Tvist uttalanden - alla de tvistande uttalanden som du har gjort så att en viss kreditupplysning eller partiell kreditinformation i det. För ett exempel, när något i din kreditinformation är på väg att ändras , tas bort eller läggas till , du har en deadline att göra en tvist om det och förhindra att tillägg , borttagande eller förändring . Dessa tvister är också viktiga för kreditinformation.

Mer om kreditinformation och kreditupplysning

Optimal kreditoptimering i kredithanteringsprocessen är faktiskt baserad på aktuell och relevant kreditinformation. Dock är kreditinformationen specifik, som ger indikatorer för flera funktioner - är en person som kan få en kredit lån eller om företaget har en jämn kredit förflutna som är tillräckligt tillförlitlig för en annan kredit. Att fördjupa temat och få dig lämplig information, skulle vi vilja berätta mer för dig om kreditinformation och informera dig om vad kreditupplysning handlar om, som samlar det och hur det kan påverka din bokslutet .

Vill du göra en kreditupplysning på dig själv?. Vissa kreditupplysningsföretag ger kreditupplysning online. Man kan göra kreditupplysning på sig själv alltså. Man bör ta det på högsta allvar så att man slipper betalningsanmärkningar och därmed undviker kronofogden.Relaterade länkar


En kreditupplysning innehåller specifik och viktig information om din ekonomi. Vanligtvis börjar en vanlig kreditupplysning med personuppgifter, vilket indikerar att konsumenten eller kunden - beroende på den sida, som kräver en kreditupplysning. Det kan vara antingen den enskilde ( företaget ) , eller långivaren ( kreditkort leverantör också ). Den viktigaste informationen i kreditupplysning är dock kredit historia. Detta är specifikt kronologi av de enskilda` s ( eller av företaget ) tidigare i att betala olika krediter och har olika konton. Att få en kreditupplysning kan låta dig svårt och verkligen långvariga. Tja , vi har nyheter för alla er , som delar detta förslag - kreditupplysning är inte längre en dröm och det är inte längre en långvarig procedur. Få din kreditupplysning gjord med en gång och lär genast mer om din ekonomi nu.
 1. 1 ) Rättslig grund av den fria kreditupplysning
 2. Enligt Fair Credit Reporting Act ( FCRA ) varje individ och varje företag har rätt att kräva en fri kredit rapport en gång per kalenderår . Lagen pekar också de nationella bred auktoriserade företag , vilket kan göra kreditupplysningar på Sveriges territorium . Dessa företag är nämligen angivna - Equifax , Experian och Transunion - och alla andra företag kan inte vara så tillförlitlig som var och en av dem . Vad som också proklameras i Fair Credit Reporting Act ( FCRA ) är att all information , som används för framställning av en kreditupplysning , mycket är skyddad och får inte spridas utan tillstånd . Det finns strikta regler och det finns särskilda procedurer , som kräver användningen av denna information och de tre rapporterande bolagen kan inte bryter mot dem . Men , kan de fria kreditupplysning företag säljer informationen till långivarna - långivare , försäkringsbolag , arbetsgivare och andra affärsstrukturer. Endast ett fåtal tillfällen tillåter detta - ansökningar om kredit , försäkring eller hyra en bostad.
 3. 2 ) Hur kan du få kreditupplysning ?
 4. Det första steget du behöver göra är att plocka upp en kreditupplysning företag . Då måste du nå en av dess representanter . Anslutningarna med kunder kan göras personligen på ett av kontoren eller via e - post , webbformulär samt telefonnummer . Representanten måste identifiera dig som kund ( person eller företag ) i syfte att göra det kreditupplysning så snart som möjligt . Identifieringen sker genom att namnge personuppgifter - namn , personnummer och koder , uppgifter om företaget och etc. När en av de tre kreditupplysning företag i Sverige sker registrering , det kommer att skicka dig en kopia av kreditupplysning . Det tar genomsnittligt 15 dagar .
 5. 3 ) Varför måste ni ha ett exemplar av kreditupplysning?
  1. kreditupplysning Du behöver kopian av fri kredit rekord , eftersom när företaget gör proceduren , det sparar det ursprungliga arbetet i sin databas. Att ha en kopia av det , kan du kolla in för misstag . Om ett sådant fel inte observeras , måste du nå kreditupplysningsföretagoch efterfrågan på korrigering. Du behöver också en kopia av kreditupplysning, för att skydda mot identitetsstöld. Sist, men inte minst , är det viktigt att använda den information som har en kopia av din personliga kreditupplysning . Vanligen behöver du om du ansöker om ett lån eller en bankkredit, eller när du söker efter ett nytt jobb eller teckna ett nytt kontrakt för särskilda offentliga tjänster såsom mobiltelefonabonnemangsplan .